Myöhäisen kevään vappufiiliksiä

takapiha523

Iloiset vapunpäivän toivotukset kaikille, vaikka täällä onkin kovasti ollut vappufiilis kateissa, kun iski tuo takatalvi sitten vielä tähän väliin. Minulla puutarhakauden aloitus vaan antaa odotuttaa itseään vaikka kovasti minulla sormet syyhyäisi päästä jo kuopsuttamaan kukkapenkkejä. Meidän pihaa reunustavat isot puut ja aurinko jää näin keväisin niiden taakse ja siksi pihan sulamista saa odotella tosi pitkään normaalistikkin, mutta nyt kylmät säät pahentavat tilannetta entisestään. Viime viikon puolessa välissä katselin ensimmäistä kukkapenkkiä, että siellä näkyy jo kasvun merkkejä ja sitä voisi pian päästä siivoilemaan, mutta ei mennyt kuin pari päivää, niin uutta lunta tuli varmaan toistakymmentä senttiä, onneksi niistä on kuitenkin osa taas sulanut poiskin.

Enpä muista tällaista vappua aikaisemmin koskaan olleen. Aina ollaan grillauskausi yleensä aloitettu vappuna ja siihen mennessä on pihaa saatu haravoitua ja siivottua ainakin terassien ympäriltä, mutta nyt ei ole tarvinnut sellaisesta edes haaveilla. Ja nyt on ollut niin kylmäkin, päivällä vain muutamia asteita  lämmintä, niin eipä ole grillaus käynyt edes mielessä.

alapiha523

Eipä nyt kuitenkaan vellota negatiivisuudessa, kyllä se kesä sieltä aikanaan tulee. Kasvihuoneen valmistelut minulla alkaa olla jo ihan hyvällä mallilla, kun olen sitä pikkuhiljaa tässä kuukauden sisällä laitellut ja suunnitelmissa on, että saisin sen tällä viikolla valmiiksi odottamaan kasvien istuttamista. Kolmen viikon päästä minulla alkaa kesäloma ja toivottavasti silloin pääsen aloittamaan kasvarikauden. Kasvihuoneen laitosta tulee oma postauksensa kunhan saan sen valmiiksi.

Sisällä taimien kasvatus sujuu ihan hyvin, valaisimet vaan vaatii uudelleen järjestelyä. Pitää nyt alkaa priorisoimaan kaikki mahdollinen valo tomaateille, kun niistä alkaa tulla turhan honteloita kun niitä ei saa ulkoilutettua yhtään, muut taimet saavat sitten pärjäillä luonnonvalolla. Chilit ja paprikat ovat hyvällä mallilla, monissa on jo kukkia ja yhdessä chilissä jo raakilekkin.

Vielä olisi kylvöjäkin tehtävänä, ainakin kurkut, kesäkurpitsat ja vähän auringonkukkaa. Krasseja olen tässä miettinyt, että esikasvatanko niitä vai uskaltaisinko kokeilla suorakylvöä tai sitten kylvän ne kasvariin esikasvatukseen kun kelit vähän lämpiää. En osaa oikein päättää. Haaveena on kasvattaa samanlainen krassivene kuin viime kesänä ja siihen menee melko monta tainta. En tiedä miten saan taimet tänne sisälle mahtumaan, mutta toisaalta tietenkin haluaisin, että kukinta alkaisi mahdollisimman aikaisin. Voisihan sitä tehdä kylvöjä sekä sisälle että ulos ja sitten vähän vertailla niiden kasvua, niin näkisi sitten mikä on kannattavaa tulevina kesinä.

Krassivene
Krassivene kesällä 2022

Ihana katsella tuota kesäistä kuvaa, kohta se ihana aika alkaa taas, kun joka nurkalla kukoistaa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *