Pelargoni Inspire Pink

 

 

inspire pink3

 

Minä olen tässä parin viime vuoden aikana tykästynyt pelargonioihin, kun huomasin miten helppoja kukkia ne oikeastaan ovatkaan kasvattaa. Meillä on todella paahteinen piha ja monet kesäkukat ovat siinä hankalia kun niitä pitää olla kastelemassa koko ajan, mutta pelargonia tykkää auringon porotuksesta ja se pärjää todella vähälläkin kastelulla. Pelargonia on helpompi tappaa liika kastelulla kuin kastelematta jättämisellä. 

Minulle ei niin hirveästi ole, ainakaan tässä vaiheessa, merkitystä mitä lajia pelargoni on, tykkään vaan keräillä eri värejä. Pitkin kesää niitä voi bongailla hyvinkin edullisesti puutarhamyymälöistä. Suurimman osan olen ostanut 0.5 tai 1 euron hintaan puoli kuolleina raaskuina, jotka kyllä pian piristyvät kun alkavat saada kunnon hoitoa.

Tämä on nyt kolmas kevät kun kasvatan pelargoneja myös siemenistä, kotimaisissa kaupoissa on vaan harmittavasti aika suppea valikoima lajeja. Siemenestä kasvattaminen on sinällään ihan helppoa, mutta olen huomannut, että joissakin lajeissa itävyys on huonompi kuin toisissa.

 

inspire pink2

 

Suosikkipelargoni minulle tähän mennessä on kaksi vuotta sitten siemenistä kasvatettu laji Inspire Pink. Suosikiksi se on päässyt kauniin vaaleanpunaisen värin lisäksi siitä syystä miten kestävä se on. Minä talvetan pelargonit normaalissa huoneenlämmössä sisällä ja se on hyvin haasteellista yrittää pitää niitä hengissä kun ne joko kuivaa liikaa liian lämpimässä tai sitten tapan ne liika kastelulla. Inspire Pink on osoittautunut sellaiseksi lajiksi, että sitä on melkein mahdoton saada hengiltä vaikka joka talvi ehkä noin 50% sisälle tuoduista pelargoneista kuolee.

 

inspire pink5

 

Ainut huono puoli pelargonioissa on, että ne eivät viihdy sateessa, joten ne kannattaa sijoittaa katoksen alle. Minulla on pelargonit talon seinän vierustalla, laatikoissa ikkunalla ja ne viihtyvät hyvin myös kasvihuoneessa.

 

inspire pink1

 

Toivottavasti tulisi pelargoneille suotuisa kesä, niin pääsisi nauttimaan kunnolla niiden kukkimisesta. Viime kesänä tuntui ettei ne oikein päässeet kunnolla vauhtiin.